Recordwarmte tijdens Australische Kerst

Australië maakt zich op voor bloedhete kerstdagen. In grote delen van het land wordt een hittegolf verwacht met temperaturen boven de 30 graden Celsius. In het noorden kan het kwik zelfs oplopen tot 40 graden.

De temperaturen zijn uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Volgens de Australische weerdienst liggen de verwachte temperaturen 6 tot 12 graden hoger dan gemiddeld. West-Australië krijgt de komende week waarschijnlijk te maken met de ergste hitte. In het stadje Fitzroy Crossing loopt de temperatuur mogelijk op naar 47 graden. Dat is zou een record voor de laatste dagen van december betekenen. Het Weeronline-weermodel houdt het echter vooralsnog op 45 graden.

De autoriteiten hebben inwoners gewaarschuwd voor de risico’s voor de gezondheid van ouderen, kinderen en zwangere vrouwen. In verschillende staten moeten mensen ook waakzaam zijn op bosbranden die door de hitte kunnen ontstaan.


Bij ons is het wel wat anders! Schakel deze winter over op energie van Eneco! Je profiteert nu van extra voordeel dankzij onze unieke acties en aanbiedingen!

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Storm, slagregen en zware windstoten spelen ons tijdens de jaarwisseling geen parten. Ook sneeuwval hoeven we niet te verwachten. Wel is er kans op mist. Lees meer

Zware regen- en onweersbuien bemoeilijken het werk van hulpverleners in het door de tsunami getroffen gebied in Indonesië. Lees meer