Weersomslag op komst!

Vanaf maandag wordt het onstuimig en zacht. De wind is duidelijk aanwezig met in de nacht naar dinsdag zelfs kans op een zuidwesterstorm. Ook wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur vaak stijgt naar dubbele cijfers en bovendien valt dagelijks regen.

Het rustige, licht winterse weer maakt na zondag plaats voor een zacht en onstuimig weertype. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee. In de nacht naar dinsdag is zelfs kans op een zuidwesterstorm.

De temperatuur komt maandag rond 10 graden uit. Dinsdag tot en met donderdag is het met 8 graden een fractie minder zacht, maar dat is nog altijd ruim boven de normaal van 6 graden die geldt voor eind januari. Verder is het overwegend bewolkt en is dagelijks kans op regen.

Tot en met zondag nog rustig, daarna onstuimig en zacht

Vandaag en morgen is het nog grijs en grauw met weinig ruimte voor de zon. De dagen beginnen met nevel of mist. Regionaal kan de mist hardnekkig zijn en daar waar de mist optrekt is het overwegend bewolkt. De beste papieren voor zon zijn voor het zuidoosten. De temperatuur stijgt naar 3-6 graden.

Zondag is er veel bewolking en aan het eind van de dag neemt de kans op regen toe. De temperatuur komt al wat hoger uit en stijgt naar 7-9 graden.

Lees het actuele weerbericht voor de details.

Foto: Jolanda Bakker

Tags:

De Spaanse premier Pedro Sanchez belooft noodhulp aan te bieden om de gevolgen van de zware storm Gloria in het oosten van Spanje aan te pakken. Lees meer

23 januari 2020

Bruine regen in Melbourne

Melbourne is bedekt met bruin stof dat is meegevoerd met de regen. Ook de tennisbanen van de Australian Open moesten worden schoongemaakt. Lees meer