Sydney onder laag stof na hevige regenbuien

Sydney onder laag stof na hevige regenbuien

Sydney was vrijdagochtend gehuld onder een dikke oranje waas. Een zandstorm bezorgde de Australische miljoenenstad een vuile bruine laag die zich onder meer hechtte aan auto’s. Na de stof kwam hagel en zware regen.

“Het stof vermengde zich met een onweersbui en sloeg neer in wat wij een modderregen met lage intensiteit noemen”, legt een meteoroloog uit aan de Australische nieuwszender 9 News. Veel inwoners gaan vrijdag naar de wasstraat om het vuil van hun auto’s te wassen.

De onweersbuien lieten een spoor van vernieling achter en bezorgden hulpdiensten handenvol werk. Meer dan 14.000 blikseminslagen werden geregistreerd binnen een straal van 60 kilometer rond Gosford, waardoor bomen en hoogspanningsleidingen omvielen en daken scheurden.

Lees ook: Bruine regen in Melbourne

Meer regen op komst

In het oosten en noorden van Australië verwachten wij nog meer regen. De meeste regen wordt ten noorden van Sydney verwacht, maar ook in Sydney valt af en toe wat regen. De temperatuur stijgt in Sydney de komende tijd naar 28 tot 35 graden. In Canberra, verder landinwaarts, is het ook droog en kan de zon het kwik opdrijven naar 31 tot 35 graden. Volgende week komt de 40 graden weer in beeld.

In Melbourne is het de komende tijd overwegend droog met geregeld zonneschijn. De temperatuur stijgt dagelijks naar 23 tot 25 graden.

Tags:
Weeronline past klimaatnormaal voortaan jaarlijks aan om beter aan te sluiten bij beleving

Door de sterke opwarming van het klimaat verandert ‘het normale weer’ razendsnel. Daarom passen wij de klimaatnormaal vanaf nu jaarlijks aan. Lees meer

Overstromingen Madagaskar

In Madagaskar zijn sinds het begin van deze week minstens dertien mensen gestorven door overstromingen. Lees meer over deze overstromingen. Lees meer