Noordlaren organiseert marathon op natuurijs

De tweede marathon op natuurijs van het jaar wordt georganiseerd in het Groningse Noordlaren. Dat staat op de website van de KNSB in Groningen. De schaatsbond houdt nog een kleine slag om de arm: de wedstrijd moet ”ijs en weder dienende” in de avond van vrijdag 25 januari plaatsvinden. Er wordt gestreden om het gewestelijk kampioenschap.

De ijsclub in Noordlaren heeft de intentie om ook een tweede marathon in het Groningse dorp te organiseren, zo vertelt de voorzitter van de ijsclub Jan Geert Veldman aan RTV Noord. De topschaatsers zijn op dit moment in Oostenrijk voor de ‘alternatieve Elfstedentocht’. Mochten die volgende week terugkeren, dan organiseert Noordlaren graag nog een marathon. Of het weer dat ook toelaat, is sterk de vraag.

De eerste marathon op natuurijs van 2019 werd georganiseerd in het Twentse Haaksbergen. Ieder jaar strijden verschillende ijsverenigingen om de primeur.

Foto: ANP

Tags:

Aardverschuivingen en overstromingen op het Indonesische eiland Sulawesi zorgen voor veel problemen. Minstens 26 mensen zijn om het leven gekomen. Lees meer

Lees in dit bericht over de ontwikkeling van het natuurijs en of de vooruitzichten hoop bieden op massale schaatspret.  Lees meer