Natte Goede Vrijdag en Pasen

Het Paasweekend verloopt wisselvallig met veel wind en periodes met regen. Goede Vrijdag regent het langdurig. Stille Zaterdag blijft het droog en schijnt soms de zon. Bovendien wordt het zacht met maxima van 13-16 graden. Wel staat er een stevige zuidenwind, maar uit de wind en in de zon is het lenteachtig. Eerste Paasdag passeert een regenzone. Paasmaandag begint droog, maar in de middag volgt regen en is aan zee kans op zware windstoten.

Tijdens de uitvoering van The Passion in Amersfoort, op de avond van Witte Donderdag, is het bewolkt met kleine kans op een beetje regen of motregen. De temperatuur ligt rond een graad of 8.

Goede Vrijdag trekt een grote regenzone over het land. Eind van de middag wordt het vanuit het noordwesten droog en breekt in de kustregio’s de zon nog even door. In de ochtend staat er een stevige westen- tot zuidwestenwind. ’s Middags draait de wind naar het noorden en wordt het rustig. Het wordt maximaal een graad of 10.

Stille Zaterdag start koud met in het binnenland lokaal lichte vorst. Overdag warmt het flink op naar 11-13 graden in het Waddengebied, 14 graden in de Randstad en 15 à 16 graden in het binnenland. Er trekken wolkenvelden over het land en zo nu en dan schijnt de zon. De kans op regen is klein. Er waait een stevige zuidenwind, maar uit de wind en in de zon is het toch echt lenteachtig.

Eerste Paasdag start de zomertijd met de passage van een regengebied. De timing van deze neerslagzone is nog onzeker. Volgens de laatste verwachting regent het vooral overdag. Het wordt een graad of 12 en de wind is weer merkbaar aanwezig.

Tweede Paasdag is er kans op een droge start met zonneschijn. Een depressie gooit waarschijnlijk roet in het eten. Het gaat fors waaien met vooral aan zee kans op zware windstoten van meer dan 75 km/uur. Ook nadert vanuit het westen een nieuwe regenzone. Details voor Tweede Paasdag kunnen nog wijzigen.

Na Pasen blijft het sterk wisselvallig met dagelijks regen en temperaturen rond een graad of 12.

Paasweer in het verleden w

Foto: Jannes Wiersema

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Zonnige perioden en zacht weer maken zaterdag de beste dag van het Paasweekend. De dag start koud met regionaal lichte […] Lees meer

20 maart 2016

Wisselvallig Paasweekend

Het overwegend grijze weer met lichte motregen en weinig wind wordt aan het eind van de week verruild voor een […] Lees meer