Boeren mogen weer sproeien op droge Veluwe

boeren mogen weer sproeien op droge veluwe

Op de Veluwe geldt vanaf donderdag geen sproeiverbod meer voor boeren. Het Waterschap Vallei en Veluwe staat sproeien met oppervlaktewater voor het eerst sinds begin juni weer toe, al is het nog steeds droog in de regio.

“Door de neerslag van september en oktober is het herstel drie maanden eerder ingezet dan in 2018. Bovendien is er in deze periode van het jaar minder vraag naar oppervlaktewater en neemt verdamping af”, meldt het waterschap aan regionale media. Voor verder herstel is een natte winter nodig. Alleen in de laaggeleden gebieden op de Veluwe is het grondwater nu al op normale hoogte.

In de Achterhoek is het nog steeds erg droog. Daar blijft dan ook het sproeiverbod van kracht. Deze maand is in het oosten minder regen gevallen dan op andere plekken.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: ANP

Tags:
stroomuitval Californië vanwege bosbranden

Californië moet opnieuw rekening houden met langdurige stroomuitval. Door de aanhoudende droogte en stevige wind is er dreiging van natuurbranden. Lees meer

Wordt het een winter vol sneeuw?

Het is tijd voor de winterverwachting voor de winter van 2019-2020. Over een maand begint de meteorologische winter. Wordt het dit keer echt winter? Lees meer