Code oranje in de Pyreneeën en code rood in Zuid-Frankrijk

De storm Gloria teistert het noordoosten van Spanje en het zuiden van Frankrijk nog één dag. In de gebieden rond de Pyreneeën geldt de code oranje. In het zuidoosten van Frankrijk geldt code rood en is er een kans op overstromingen. Vanaf vrijdag zijn de problemen voorbij.

Woensdag is nog veel regen gevallen in het noordoosten van Spanje. La Vall de Bianya (Girona) noteerde 173,2 mm en in Sant Pau de Segúries (Girona) kwam 147.6 mm in de regenmeter terecht. In de provincie Barcelona noteerde Sant Julià de Vilatorta 100,2 mm. In totaal is er in Beniarrés in de provincie Alicante de afgelopen dagen 469 mm gevallen.

Donderdag kan in het noordoosten van Spanje en het zuiden van Frankrijk nog lokaal 100-200 mm regen vallen. In de bergen boven de grens van 1200 meter valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Dinsdag en woensdag bracht Gloria al zeer veel sneeuw naar de Pyreneeën. Vooral in de oostelijke delen viel hoog in de bergen op veel plaatsen meer dan een meter verse sneeuw. Ook donderdag valt regionaal nog 20-40 centimeter sneeuw.

Mogelijk kan de sneeuw in de Pyreneeën een beetje bruin van kleur zijn door stof en fijn zand vanuit de Sahara. Vanaf vrijdag is het in de bergketen tussen Frankrijk en Spanje overwegend droog.

Als je de weersverwachting voor de komende dagen wil weten. Check dan ons weerbericht Europa.

Foto: EPA

Tags:
23 januari 2020

Bruine regen in Melbourne

Melbourne is bedekt met bruin stof dat is meegevoerd met de regen. Ook de tennisbanen van de Australian Open moesten worden schoongemaakt. Lees meer

In grote delen van de Alpen is het komende dagen uitstekend wintersportweer met veel zon. Check of dit ook volgende week zo blijft! Lees meer