Bruine regen in Melbourne

De Australische stad Melbourne is bedekt met bruin stof dat is meegevoerd met een regenbui uit het noorden. Zwembaden sluiten en de rivier Yarra kleurt bruin. Ook de tennisbanen van de Australian Open moesten daarom worden schoongemaakt.

Toen de inwoners van Melbourne donderdag wakker werden en de gordijnen openden, zagen ze een bruine laag op hun auto’s. In Melbourne viel tussen de 25 en 33 mm regen, dat op veel plaatsen oranjebruin was door het stof dat uit het noorden van de staat Victoria met de bui was meegereisd.

Verschillende openbare zwembaden hielden daarom de poorten dicht. “Ons buitenzwembad is gesloten na de zware regenval van afgelopen nacht die de waterkwaliteit heeft beïnvloed”, schrijft het zwembad Harold Holt op Facebook. “We zijn aan het opruimen en zullen zo snel mogelijk heropenden.”

In Victoria, de kleinste staat van Australië, zijn er nog steeds twaalf brandhaarden.

Foto: EPA

Tags:
24 januari 2020

Weersomslag op komst!

Vanaf zondag wordt het onstuimig en zacht. De wind is duidelijk aanwezig met dinsdag zelfs een (kleine) kans op een zuidwesterstorm. Lees meer

De storm Gloria teistert het noordoosten van Spanje en het zuiden van Frankrijk nog één dag. In de gebieden rond de Pyreneeën geldt code oranje. Lees meer