Vanochtend in Zeeland nog wat sneeuw

Vanochtend valt in delen van Zeeland wat sneeuw. Afgelopen nacht heeft het vooral in het zuiden van de provincie gesneeuwd en in Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Zuid-Beveland kan komende uren nog 1 cm verse sneeuw vallen. Daarnaast komt in het hele land nog lokale gladheid voor door sneeuwresten en bevriezing. Vanmiddag is het droog en kan lokaal de zon even doorbreken.

Over Noord-Frankrijk en het zuiden en westen van België trekt vanochtend een actiever neerslaggebied. In België kan 1-3 cm vallen en in Noord-Frankrijk valt lokaal zo’n 10 cm. Dit neerslaggebied schampt Zeeland en daardoor valt de komende uren slechts een centimeter sneeuw.

In het hele land kan het glad zijn. Vooral op binnenwegen en woonwijken waar niet is gestrooid komt gladheid voor door platgereden sneeuwresten. Ook kan het glad zijn door bevriezing van natte wegen.

Lokaal zon

Verder zijn er veel wolkenvelden, maar lokaal kan de zon schijnen. Vanochtend is vooral in delen van Brabant kans op zon en na de sneeuw kan ook in Zeeland de zon nog even doorbreken. Later in de middag is in het noordoosten kans op wat zonneschijn.

Licht winters kwakkelweer

Donderdag wordt een droge dag en laat de zon zich wat vaker zien. Het wordt -2 in het noordoosten tot +3 in Zeeland. Vrijdag neemt de neerslagkans toe. Bij maxima van -1 tot 4 graden is vooral landinwaarts kans op (natte) sneeuw. In het weekend wordt het 2-6 graden. Daarbij is het wisselvallig met neerslag meestal in de vorm van regen, maar natte sneeuw blijft, vooral in het oosten, mogelijk.

Ook volgende week is de kans op licht winters kwakkelweer groot. De maxima komen uit rond 3 graden en in de nachten ligt het kwik iets onder het vriespunt. Neerslag valt soms als regen, maar ook regelmatig als (natte) sneeuw.

Tags:

Komende twee nachten is kans op strenge vorst. In De Bilt is de kans op minima lager dan -10 graden 30%. In het noorden en oosten nog wat groter. Lees meer

Op grote schaal sneeuwt het vandaag licht. Er valt niet veel sneeuw, maar er is wel kans op gladheid. De meeste sneeuw valt tussen de spitsen. Lees meer