Doden door onweer in zuiden van Polen

Doden door onweer in Polen

Door zwaar onweer in het Tatra-gebergte in het zuiden van Polen en in Slowakije zijn zeker vier doden te betreuren. De bliksem zou onder meer zijn ingeslagen in een groot kruis in de buurt van de onder toeristen populaire plaats Zakopane, berichten Poolse media. Er vielen minstens 22 gewonden.

“Er zijn zeer veel mensen geraakt door de bliksem bij het kruis op de berg Giewont” , zegt een functionaris van de reddingsdienst die met vier helikopters en veel reddingswerkers actief is in het gebied.

De Poolse zender TVN24 meldt dat veel wandelaars in de buurt waren toen het kruis werd geraakt door de bliksem. Over hun nationaliteit is nog niets bekendgemaakt.

Speleologen vast in grot

In andere delen van het Tatra-gebergte hield het noodweer ook huis. Op de grens van Polen met Slowakije zorgde blikseminslag ervoor dat een man in een ravijn stortte, met de dood tot gevolg. Zijn wandelpartner, een Tsjechische vrouw, raakte gewond.

Het slechte weer in het gebied zorgde eerder ervoor dat twee speleologen vast kwamen te zitten in de grootste diepste grot van Polen, de Wielka Śniezna. Over hun toestand is nog geen duidelijkheid. De onderzoekers zijn ingesloten doordat een deel van de grot is volgelopen met regenwater.

Foto: AdobeStock/Barbaroga

Tags:
Prachtig bloeiende heide op de Veluwe vanuit de lucht

Dankzij de regenbuien van de laatste tijd kleurt de heide op veel plekken prachtig paars. Kijk hier mee naar de bloeiende heide vanuit de lucht. Lees meer

Regen brengt nauwelijks verlichting bij bosbranden Brazilië

Regen brengt nauwelijks verlichting bij de bosbranden die woeden in Brazilië. In totaal is een recordaantal van 75.000 branden actief! Lees meer