Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in

hitteprotocol Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat neemt met het oog op de verwachte hittegolf deze week extra maatregelen. Vanaf dinsdagochtend 10.00 uur geldt het hitteprotocol. Dat houdt in dat automobilisten die met pech langs de snelweg staan direct worden geholpen. Er wordt dan een berger ingeschakeld die de gestrande automobilist naar een veilige locatie brengt, zoals een tankstation of parkeerplaats.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zich goed voor te bereiden en voldoende drinkwater mee te nemen, omdat door hitte de concentratie kan afnemen. Ook is het volgens de organisatie handig om een paraplu mee te nemen die als parasol kan dienen als bij pech op hulp moet worden gewacht.

hittegolven De Bilt

Weggebruikers moeten de komende tijd ook rekening houden met overlast door bermbranden als gevolg van droogte. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om hun sigarettenpeuken niet weg te gooien.

Lees ook tips voor tijdens de bloedhete dagen.

Hoe heet wordt het precies? Lees het actuele weerbericht.

Foto: ANP

Tags:
absolute warmterecords

De absolute warmterecords voor Nederland staan op het spel. Sneuvelt Warnsveld? Donderdag wordt het misschien wel ergens 40 graden! Lees meer

Een duik in open zwemwater? Check dan eerst of dit veilig kan. In sommige zwemplassen, riviertjes en beken komen blauwalg, dode vissen en botulisme voor. Lees meer