Donderdag mogelijk warmterecords in België

Warmterecord België

Komende donderdag is kans op warmterecords in België. In Brussel en omstreken wordt een maximumtemperatuur rond 38 graden verwacht. In de Kempen kan het wellicht lokaal 40 graden worden.

Hiermee wordt het mogelijk warmer dan tijdens het record van 36,6 graden dat op 27 juni 1947 in Ukkel (locatie nationaal weerinstituut KMI) werd opgetekend. De op één na warmste dag ooit in België was 19 juli 2006 met een maximumtemperatuur van 36,2 graden in Ukkel.

Absolute warmterecord België 38,8 graden

De hoogste maximumtemperatuur ergens in België ooit gemeten is 38,8 graden. Dit werd vorig jaar op 27 juli gemeten in Hechtel-Eksel (Belgisch-Limburg) en in Luik (Monsin) op 2 juli 2015.

Flesje water

Met de warme dagen in zicht heeft Touring, de Belgische ANWB, automobilisten opgeroepen genoeg voorzorgsmaatregelen te nemen. Het advies is om altijd een flesje water mee te nemen. Ook wordt gewaarschuwd dat het gevaarlijk is om kinderen alleen in de auto achter te laten.

Er is ook kans op warmterecords in Nederland.

Check het actuele weerbericht voor België.

Foto: EPA

Tags:
Tour de France, Kruijswijk

Het is heet en er is morgen kans op waaiers in de Tour de France. Donderdag in de Alpen iets minder heet en een kleine kans op een onweersbui. Lees meer

Bosbranden Portugal

Door harde wind en heet weer zijn de bosbranden in het midden van Portugal moeilijk te bestrijden. Er zijn al 30 mensen gewond geraakt. Lees meer