Wateroverlast in Zuid-Limburg en Midden-Brabant

Update. Zware onweersbuien met hagel hingen vanmiddag stil boven Midden- en Zuid-Limburg. Op vliegveld Maastricht Aachen Airport (in Beek) viel tussen 14:10 uur en 14:50 uur 47 mm neerslag. Normaal valt in heel mei op dit weerstation 66 mm. De temperatuur ging in korte tijd naar beneden van 22 graden naar 11 graden. Later ontstonden op meer plaatsen in het zuiden, midden en oosten stevige regen- en onweersbuien. Vooral in Midden-Brabant kwam het ook tot wateroverlast. In Oirschot viel maar liefst 59 mm regen!

Neerslagsom op KNMI-meetpunten. Voorlopige data, nog niet alle metingen staan op de kaart.

Momenteel (20:00 uur) zijn vooral in een brede strook van Drenthe naar Limburg nog lokale onweersbuien actief. De buien zijn niet zo fel meer als vanmiddag en begin van de avond. In het midden, de Randstad en het westen van Brabant vallen ook nog buien, maar dit zijn voornamelijk lichte regenbuien.

 

Bliksemontladingen 22-5 tot 20:00 uur

Gisteren kwam het in het uiterste zuiden van Limburg lokaal ook al tot wateroverlast en modderstromen:

Verwachting komende dagen

Vannacht is nog een enkele bui mogelijk, maar de kans op onweer verdwijnt. Ook de komende dagen is er in de middag en avond dreiging van enkele onweersbuien, vooral donderdag. In de noordelijke provincies blijft het meestal droog en daar is het ook het zonnigst. Vrijdag neemt daar pas de kans op een bui toe.

Met 22 tot 25 graden is het warm. Alleen aan zee is het op sommige plaatsen wat koeler, vanwege een aanlandige wind. Normaal is het deze tijd van het jaar 16-20 graden. In het weekend wordt het droger, zonniger en warmer. In het zuidoosten kan het tropisch worden.


Toch maar wat langer in bed blijven dan! Geniet nu van deze kortingscodes en exclusieve aanbiedingen bij BeterBed voor heerlijke lakentjes!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is de warmste meimaand sinds ten minste 1901. Hoewel mei nog negen dagen duurt is nu al duidelijk dat […] Lees meer

Het zonnige weer kan vanmiddag in het midden, oosten en zuiden plaatsmaken voor enkele onweersbuien. De buien verplaatsen nauwelijks, waardoor […] Lees meer