Officieel de warmste Tweede Paasdag

Om 16:30 uur werd in de Bilt 24,8 graden gemeten. Daarmee is het officieel de warmste Tweede Paasdag sinds het begin van de metingen in 1901. Het vorige record van warmste Paasmaandag stond op 24,7 graden en werd gemeten op 18 april 1949. In het zuiden en zuidwesten is het vandaag het warmst. Volkel (Noord-Brabant) noteerde tot dusver met 26,6 graden de hoogste temperatuur.

De temperatuur zal mogelijk nog iets verder stijgen. Bij 25 graden of meer in De Bilt kunnen we spreken van de eerste officiële zomerse dag van het jaar en tegelijkertijd de eerste zomerse Tweede Paasdag ooit gemeten. Op Eerste Paasdag is het één keer zomers warm geworden. Op 24 april 2011 werd het op Paaszondag in De Bilt 26,0 graden. Gisteren werd het de op één na warmste Paaszondag.

 

Warmer dan gemiddelde zomerdag

In het zuidwesten en zuiden van het land is het vanmiddag op grote schaal zomers warm met maxima van 25-26 graden. Lokaal is het afgerond 27 graden geworden. Daarmee is het een paar graden warmer dan op een gemiddelde zomerdag tijdens de hoogzomer, begin augustus. Verder is het zonnig met hooguit wat sluierbewolking.

Maximumtemperatuur 22 april 2019 – warmste Tweede Paasdag ooit

Het blijft nog een paar dagen warm lenteweer, maar zo warm als vandaag wordt het niet meer. Vanaf woensdag stijgt de kans op buien en aan het eind van de week daalt de middagtemperatuur naar 14-16 graden.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Pasen was dit jaar ongekend warm en recordzonnig. Slechts één keer verliep Pasen warmer dan dit jaar. De warmte houdt nog even aan, later wordt het koeler. Lees meer

Veel buitenzwembaden openen pas vanaf Koningsdag of nog iets later hun deuren. Sommige zwembaden zijn eerder geopend vanwege het zomerse weer. Lees meer