Zomertijd begint met redelijke lentedag

Met maxima rond 10 graden en minima van een graad of 3 is het komend weekend een stuk warmer dan afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag naar zondag wordt de klok om 2:00 uur een uur vooruitgezet. Het is dan waarschijnlijk regenachtig. Zondag, de eerste dag in de zomertijd, is het overwegend droog met zonnige perioden. Het vooruitzicht naar volgende week laat wisselvallig weer zien. De zomertijd duurt tot het laatste weekend van oktober.

Het uur dat in de nacht naar zondag wordt overgeslagen kan wat het weer betreft prima gemist worden. Het is op veel plaatsen bewolkt en er valt af en toe regen. De temperatuur ligt rond een graad of 4.

Westen zondag meer zon dan oosten

Zondagochtend trekt de regen naar het oosten weg en de rest van de dag verloopt op de meeste plaatsen droog. Er waait een matige westenwind en het wordt 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden. De temperatuur is hiermee normaal voor eind maart. Een groot deel van de dag zal het in het westen zonniger zijn dan in het binnenland. In de loop van de middag breekt de zon ook in de oostelijke helft van het land goed door.

Komende week wordt het wisselvalliger. Vooral woensdag lijkt een natte dag te worden. Het wordt iets frisser met maxima van 7 tot 10 graden. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt in het binnenland en rond 4 graden aan zee.

Richting Pasen weer kouder?

Rond de maandwisseling wordt de verwachting onzeker. Waarschijnlijk blijft het in het paasweekend relatief koud met zelfs een toenemende kans op nachtvorst. Een minderheid van de weermodellen laat een overgang naar warmer lenteweer zien.

Overgang naar zomertijd vorig jaar warmer

Vorig jaar verliep de eerste dag met zomertijd beduidend warmer dan komende zondag. Het werd 11 graden op de Wadden tot 15 in het zuiden. In het zuiden en westen verliep de dag zonnig, in het oosten en vooral noordoosten waren er een groot deel van de dag wolkenvelden. De dagen erna liep de temperatuur nog wat op. Op dinsdag 28 maart 2017 werd het in Zuid-Nederland 20-21 graden.

Zomertijd 2016 begon onstuimig en nat. Op het moment dat ‘s nachts de zomertijd inging kwam in het hele land een flinke bak regen naar beneden. Vooral in de westelijke helft van het land kwamen daarbij zware windstoten voor. In de loop van de zondag brak de zon door en liep de temperatuur op naar 11-14 graden.


Tijd om wat zomeroutfits uit te kiezen? Bij Expresso shop je nu met korting als je gebruik maakt van deze unieke kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Maart verloopt kouder dan afgelopen januari. In de wintermaand januari kwam de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit op 5,6 […] Lees meer

Helemaal droog blijft het morgen in Nederland niet, maar de buiigheid is zeer beperkt en verreweg het grootste deel van […] Lees meer