Opwarming in het weekend

De temperatuur gaat in het weekend omhoog en in het zuiden wordt het iets zachter dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Het wordt in het noorden 7-8 graden en in het zuiden 10-11 graden. Het weerbeeld is overwegend droog met vrij veel bewolking en soms af en toe wat zon. Het zuidwesten moet zaterdag wel rekening houden met wat regen.

Het wordt zaterdag een overwegend bewolkte dag. In het noordoosten kan de zon in de ochtend nog heel even schijnen, maar daarna is het grijs en bewolkt. In het zuidwesten is vooral in de ochtend kans op wat lichte regen. Mogelijk valt ook in het westen van Brabant en het zuiden van Zuid-Holland een spatje. In de rest van het land is het droog en in de loop van de middag wordt het ook in het zuidwesten droog.

De temperatuur stijgt naar 7-8 graden in de noordelijke helft en naar 9 ten zuiden van de grote rivieren. Lokaal kan het in Zeeland, Brabant en Limburg 10 graden worden. De wind waait uit het oosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en rondom het IJsselmeer. Voor het gevoel is het 2-6 graden.

Foto: Ben Saanen

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het voor degenen die uitgaan prima weer. Het blijft droog en het is overwegend bewolkt. De temperatuur daalt naar normale waarden van 1-4 graden. Alleen als het een tijd helder blijft kan het in het binnenland een beetje vriezen.

Af en toe zon op zondag

Zondag is het rustig najaarsweer met een mix van wolkvelden en wat zon. Regionaal kan mist en laaghangende bewolking voorkomen en doordat er niet veel wind staat kan de bewolking lang blijven hangen. Op plaatsen waar de zon schijnt is het heerlijk weer. Het wordt 7 graden in het noordoosten, 8-9 in het midden en 10-11 graden in het zuiden. Op plaatsen waar de mist lang blijft hangen is het enkele graden kouder.

Na het weekend wisselvallig en vrij zacht

Volgende week is het vrij zacht weer voor eind november. De temperatuur haalt dagelijks de dubbele cijfers en stijgt naar waarden tussen 9 en 12 graden. Het weerbeeld is wisselvallig met elke dag kans op regen.

Blijf op de hoogte via ons weerbericht.

Hoofdfoto: Jolanda Bakker

Tags:
zware storm

In de herfst denken we vaak aan regenachtig weer met ook veel wind. In dit artikel lees je of zware stormen echt het vaakst in de herfst voorkomen. Lees meer

21 november 2019

Temperatuur zegt niet alles

Het voelt soms een stuk kouder of warmer dan de thermometer aangeeft en daarom wordt steeds vaker gesproken van gevoelstemperatuur. Lees meer