Ook dinsdag overlast door regen in Duitsland

Ook dinsdag kampt Duitsland met overlast door hevige regenval. Vooral het zuiden had last van overstromingen. De Duitse weerdienst DWD heeft voor grote delen van het land code 3 afgegeven. In helemaal in het zuiden geldt zelfs de hoogste waarschuwingscategorie. Het waterpeil in de rivier Argen die door de stad loopt, stond dinsdagochtend op 2,70 meter. Dat was slechts tien centimeter verwijderd van het kritieke peil.

In Beieren had vooral het treinverkeer te lijden onder de zware weersomstandigheden. De stad Wangen im Allgäu in het zuidoosten gaf een hoogwateralarm af. Op grote schaal kreeg Duitsland te maken met 30 tot 50 millimeter neerslag, met uitschieters naar 80 millimeter. In Hohenpeissenberg is in 24 uur tijd 104 millimeter gevallen.

In Helmstedt, in de deelstaat Nedersaksen, is het dak van een verloskundigenpraktijk bezweken onder de regenval. Ook de hoofdstad Berlijn kreeg te maken met ondergelopen straten en ander overlast door de regenval.

Buien trekken weg

In het zuiden van Duitsland kan tot woensdagochtend op veel plaatsen zo’n 30 millimeter neerslag vallen. In sommige delen iets meer. Vooral in het westen van Baden Württemberg zal dat het geval zijn. Helemaal in het zuiden kan door opstuwing tegen de bergen zelfs 60-90 mm vallen.

Woensdag kunnen er wel buien ontstaan, maar deze zijn naar verwachting niet zwaar en heel lokaal. De overlast zal hierdoor niet verergeren. De dagen daarna is het op verschillende plaatsen droog. In het weekend neemt de kans op enkele buien weer toe.

Foto: EPA

Tags:

Het weer op de eerste trainingsdag sluit het best aan bij het weer van zondag. Zaterdag is er wel kans op een nat circuit door een bui. Lees meer

De Europese Unie heeft voor komende zomer een reservevloot van zeven blusvliegtuigen en zes helikopters achter de hand voor de bestrijding van bosbranden. Lees meer