Stankoverlast vanwege paasvuren Duitsland en oostenwind

De paasvuren die vlak over de grens met Duitsland zijn aangestoken, zorgen zondagochtend door een oostenwind voor stankoverlast in grote delen van het land. Ook de brandweer van Amsterdam meldt dat in de hoofdstad en omgeving een brandlucht is te ruiken. Op Twitter klagen mensen over de stank, onder meer vanuit Urk, Appingedam, Noordwijk, Delfzijl, Kampen, Assen en Zwolle.

Vooral de noordoostelijke provincies lijken last te hebben van de vreugdevuren in Duitsland, maar ook in heel Noord-Holland is de lucht te ruiken. ,,Mocht u ondanks deze rooklucht van paasvuur toch brand vermoeden dan kunt u natuurlijk altijd 112 bellen”, aldus het Amsterdamse brandweerkorps.

In Nederland zijn vanwege de droogte de meeste paasvuren verboden. Het RIVM rekent dit weekend op smog door fijn stof, als gevolg van de vreugdevuren en de oostenwind.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Zelden beleefden we zo’n warme Eerste Paasdag als vandaag. En de koek is nog niet op, want ook op Tweede Paasdag lijkt het wel zomer! Lees meer

Pasen 2019 is goed voor records. Er is kans op een zonurenrecord, een recordwarme Paasmaandag en we komen hoog in de lijst met warmste Pasen ooit gemeten! Lees meer