Mist ontregelt verkeer Istanbul

De Turkse stad Istanbul is vandaag gehuld in dikke mist. Daardoor werden honderden vluchten geannuleerd en werden veerboten uit de vaart genomen.

Luchtvaartmaatschappijen adviseerden passagiers om regelmatig hun vluchtstatus te controleren voor ze naar de luchthavens gaan. Alle veerdiensten liggen als gevolg van de dikke mist stil. Dat zorgde in de ochtendspits voor veel verkeer op de weg, en ook daar speelden de weersomstandigheden het verkeer parten. Volgens meteorologen was het zicht op sommige locaties niet meer dan 10 meter.

De mist wordt ontstaat boven de Zwarte Zee. Die is nu vrij koud, omdat het februari is. Daardoor kan er gemakkelijk zeemist ontstaan. Met een noordenwind wordt de mist vanaf de Zwarte Zee over Istanbul gestuurd.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Goed nieuws voor mensen die volgende week voorjaarsvakantie hebben. Het lijkt wel lente met veel zon en hoge temperaturen! Lees meer

Moest jij afgelopen weekend veel niezen? Dat kan veroorzaakt zijn door een verkoudheid, maar ook was er al een eerste piek in hooikoortsklachten. Lees meer