Weer geen vliegverkeer Eindhoven Airport door mist

geen vliegverkeer Eindhoven Airport vanwege mist

Opnieuw kampt Eindhoven Airport met vertragingen en geannuleerde vluchten vanwege mist. De luchthaven adviseert reizigers hun vlucht te checken bij de luchtvaartmaatschappij. “Ook kunnen ze terecht op de website van de luchthaven of op NOS Teletekst pagina 768”, zegt een woordvoerster.

“De hele dag zijn hier nog geen vliegtuigen vertrokken of geland. Gelukkig is de dinsdag niet de drukste dag van de week.” Enkele toestellen die op weg waren naar Eindhoven zijn dinsdagochtend uitgeweken naar onder meer Keulen en Maastricht Aachen Airport. Vanmiddag wordt het zicht langzaam beter.

Eindhoven Airport is de laatste tijd vaak getroffen door mist. Ook maandag ontstonden daardoor urenlange vertragingen. Sinds november moest Eindhoven Airport een keer of acht voor korte of langere tijd dicht vanwege hardnekkige mist. Begin deze maand moesten gestrande reizigers zelfs in hotels worden ondergebracht of de nacht doorbrengen op veldbedden. “Dat was uitzonderlijk”, aldus de woordvoerster. “Maar in deze tijd van het jaar komt mist hier nu eenmaal vaak voor.”

Weten wanneer de mist verdwijnt? Lees dan ons weerbericht.

Foto: ANP

Tags:
regen Australië vorkomt verdere verspreiding bosbranden

De vele regen in het oosten van Australië heeft ervoor gezorgd dat aantal bosbranden is gedaald. Desondanks houden de branden nog steeds aan. Lees meer

Eerste lokale matige vorst

De eerste regionale matige vorst van dit winterseizoen is een feit. De temperatuur daalde in Maastricht tot onder -5 graden. Lees meer