Regen Australië voorkomt verdere verspreiding bosbranden

regen Australië vorkomt verdere verspreiding bosbranden

Ondanks de hagel, onweersbuien en de honderden millimeters regen van de afgelopen dagen, houden de bosbranden in Australië aan. Wel heeft de regen ervoor gezorgd dat het aantal branden is gedaald, zeggen lokale brandweerlieden tegen The Guardian.

De meeste regen viel langs de zuidkust en ten noorden van Sydney. Hoewel er alleen al in de deelstaat New South Wales nog altijd 87 vuren woeden, is de brandweer optimistisch. “De regen heeft niet alle branden volledig gedoofd, maar het heeft verdere verspreiding wel kunnen voorkomen”, aldus een van de verantwoordelijke brandweerlieden. “De brandactiviteit is afgenomen en het heeft de brandweer bovendien de kans gegeven om fysiek en mentaal even op adem te komen.”

Hoewel de regenval zeer welkom is, zorgt het ook voor nieuwe problemen. Als de grond nat is, kunnen brandweerwagens de vuren lastiger bereiken. “We moeten de grond laten drogen voordat we met bulldozers naar de gebieden kunnen gaan waar brand is.” De kans is groot dat de branden weer oplaaien als het droger wordt.

Als gevolg van de enorme bosbranden zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen. Ook zijn meer dan 2000 huizen verwoest en stierven bijna een miljoen dieren.

Foto: EPA

Tags:
bosbranden zorgen voor hoge uitstoot CO2 Australië

De bosbranden in Australië hebben tot nu toe voor een record aan CO2 gezorgd. Australië is één van de landen met de meeste CO2-uitstoot per inwoner Lees meer

geen vliegverkeer Eindhoven Airport vanwege mist

Opnieuw kampt Eindhoven Airport met vertragingen en geannuleerde vluchten vanwege mist. De luchthaven wordt afgelopen tijd vaak getroffen door mist. Lees meer