Dooiaanval verdrijft winter

Morgen wordt het winterweer verdreven. In de middag trekt een neerslagzone vanuit het westen het land in. Daarbij is het in de westelijke kustprovincies dan een graad of 3 en valt hoofdzakelijk regen. In het oosten en noordoosten ligt de temperatuur nog dicht bij het vriespunt en begint de neerslag als (natte) sneeuw en kan het ’s avonds glad worden door ijzel. In Groningen blijft het mogelijk tot middernacht ijzelen.

Tijdens de nacht naar zaterdag dringt zachte lucht steeds meer door, maar de gladheidskans is daarmee nog niet verdwenen. Omdat het opklaart en er nog kou in de bodem zit kunnen lokale wegen landinwaarts toch weer glad worden door bevriezing.

Winter verdwijnt – nachtelijke gladheid niet

Zaterdag is de winter dan echt verdwenen. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden en het wordt zacht met maxima van 7 tot 9 graden. Zaterdagavond en het eerste deel van de nacht naar zondag kunnen koude wegen in het oosten en noordoosten tijdens heldere perioden weer bevriezen. Zondag overdag is het wolkendek waarschijnlijk gesloten en valt er soms regen. De temperatuur komt uit rond een graad of 8.

Volgende week blijft het zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 7-10 graden. Er is vrij veel bewolking en valt af en toe regen. De nachten verlopen ook vrij zacht, maar tijdens een nacht met opklaringen en weinig wind blijft lokale gladheid door bevriezing mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
25 januari 2016

Warmste 25 januari

Vandaag steeg de temperatuur in De Bilt om 12.40 uur naar 13,6 graden en daarmee is het de warmste 25 […] Lees meer

Bijna overal vriest het en komt (dichte) mist voor. Wegen kunnen in het hele land glad zijn. In Nieuw Beerta […] Lees meer