Twee doden, grote problemen in Texas door storm

Texas storm

Zware regenval van storm Imelda heeft in de Amerikaanse staat Texas voor grote problemen gezorgd. Twee mensen zijn om het leven gekomen, gebouwen zijn ondergelopen en tienduizenden mensen zitten zonder stroom, zo meldt persbureau Reuters. In delen van de staat is de noodtoestand uitgeroepen.

Oorzaak van alle problemen is de tropische storm Imelda. Die zorgde donderdag voor 234 millimeter neerslag in Houston. In de stad Beaumont viel zelfs 295 millimeter. Bij dergelijke hoeveelheden neerslag zijn overstromingen vrijwel onvermijdelijk.

Een van de doden werd in zijn auto gevonden door reddingswerkers. Het voertuig was ondergelopen, de bestuurder was verdronken. De andere overledene werd geëlektrocuteerd.

Inmiddels is de zwaarste regenval voorbij. In Houston en Beaumont is het vrijdag zelfs droog. Het noordoosten van Texas heeft nog wel te maken met buien, maar die vallen in het niet bij die van eerder deze week.

Deze tijd van het jaar komen in de Verenigde Staten regelmatig stormen of orkanen voor. Op dit moment is orkaan Jerry op weg richting de Amerikaanse oostkust, maar deze zal vroegtijdig naar het noorden afbuigen.

Ex-orkanen kunnen bij ons warmer weer veroorzaken, zoals vorig weekend. De verwachting voor de komende dagen laat warm weer zien.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
Start astronomische herfst

De astronomische herfst start zoals veel mensen van de herfst verwachten: met buien. Toch is het niet echt herfstachtig weer te noemen. Lees meer

Hevige buien in Griekenland

In het Noord-Griekenland hebben zware onweersbuien na een periode van droogte overstromingen veroorzaakt. Lokaal ging dit gepaard met hagel. Lees meer