Extreme regenval in Zuid-Duitsland

In Zuid-Duitsland wordt veel regen verwacht. Tot en met woensdagochtend kan 60 tot 90 millimeter vallen. In de bergen wordt tot meer dan 100 millimeter verwacht met uitschieters tot lokaal 150 millimeter. Vooral in de Zuid-Duitse streek Allgäu en de regio Oberbayern in Beieren kan dat gebeuren.

Ook in andere delen van Duitsland wordt het erg nat en kan het gaan onweren en hagelen. In het midden van Duitsland kan tot en met woensdagochtend 20 tot 50 millimeter vallen. In het noorden valt het mee met 5 tot 15 millimeter.

Zondagavond is er net als in delen van Nederland veel regen gevallen. Dat maakt de kans op overstromingen de komende dagen een stuk groter en ook zijn er aardverschuivingen mogelijk. Ook door het smelten van de sneeuw in de bergen neemt het gevaar van overstromingen toe.

Foto: AFP

Tags:

Het is donderdag grote delen van de dag prima weer om te stemmen. Vooral in het noorden is later op de dag kans op een bui. Lees meer

Vandaag is er in Tornado Alley een bijzonder grote kans op zware onweersbuien. Bij deze buien zijn grote hagelstenen en langdurende tornado’s mogelijk. Lees meer