Terrasweer in aantocht

Nadat eind februari temperaturen van 16-20 graden werden bereikt, was het de afgelopen weken bepaald geen terrasweer. Maar daar komt deze week verandering in. Vrijdag wordt het in de Randstad 16 à 17 graden, in het zuiden en oosten kan het kwik zelfs stijgen naar 18-19 graden. Bovendien is het zonnig.

In het noordwesten van het land is het met 14 graden wat kouder, maar verder lijkt het dus ideaal weer om naar buiten te gaan. De laatste keer dat de temperatuur tot boven de 15 graden steeg, was op 27 februari. Toen werd het op grote schaal 16 tot 19 graden. In Limburg werd het zelfs 20,5 graden.

Helaas is het lenteachtige weer maar van korte duur: in het weekeinde draait de wind naar het noordwesten en wordt het wat koeler. Zaterdag komt het kwik uit op 10 tot 14 graden, zondag op 9 tot 12. Dat zijn overigens heel normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.

Foto: ANP

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het midden van de Verenigde Staten zal nog tot ver in april last houden van overstromingen. Het water in de rivier Missouri stijgt nog steeds. Lees meer

Terwijl het dodental van de overstromingen in Mozambique is opgelopen tot boven de 200, wacht het land in het zuidoosten van Afrika nieuwe onweersbuien. Lees meer