Plotselinge dooi nekt winterfestival Harbin

Plotselinge dooi heeft een abrupt einde gemaakt aan het winterfestival in de Chinese stad Harbin. Het traditionele festival moet tien dagen eerder dan normaal de deuren sluiten.

De afgelopen dagen steeg het kwik in Harbin tot boven het vriespunt. Dat betekende dat de ijssculpturen, gemaakt door zeker 10.000 kunstenaars, begonnen te smelten. In het weer zit niet veel verbetering. De maximumtemperatuur komt vandaag uit op een graad of 4 boven 0. De komende dagen wordt het alleen maar zachter. Zo kan het zaterdag zelfs 11 graden worden. ‘s Nachts vriest het nog wel. De minima komen uit op -5 tot -8 graden.

Ook zon werkt niet mee

Ondanks de nachtvorst zullen de ijssculpturen lijden onder het zachte weer overdag. Daarbij is het vrij zonnig en dat helpt niet mee voor het behoud van ijs en sneeuw, vandaar dat het festival de deuren sluit.

Het winterfestival opende op 23 december de deuren. Sindsdien hebben 23 miljoen mensen Harbin bezocht. Het festival is een echte toeristische trekpleister voor de Noord-Chinese stad.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

In Nederland is het voorlopig lenteachtig februariweer. Aan de oostkust van de VS valt vandaag sneeuw en schommelt de temperatuur flink. Lees meer

Lawines buiten de piste zijn regelmatig in het nieuws. In Crans Montana werden wintersporters gisteren overvallen door een lawine op de piste! Lees meer