Mist zorgt voor ijzige kou in het noordoosten

mist ijzige kou

Het noordoosten van het land heeft de hele dag te maken gehad met ijzige kou en hardnekkige dichte mist. Vooral in Groningen, Drenthe en de Noordoostpolder was het zicht met 90-110 meter erg slecht en ondervond het verkeer hinder. Ook in delen van Friesland, Overijssel en Gelderland kwam de hele dag mist voor. De temperatuur steeg in de mist naar een enkele graad, maar voor het gevoel was het -2. Naar verwachting kan de mist de hele avond aanhouden.

Het is voor het eerst dit najaar dat het de hele dag zo mistig is. Rond het middaguur was het zicht bij Hoogeveen slechts 87 meter.

In de rest van het land was het vrij zonnig. Na een koude start met in het hele land vorst werd het vanmiddag 6-7 graden. In de mistgebieden bleef het ijzig koud en heeft het de hele ochtend gevroren. In het oosten van Groningen verdween in Nieuw Beerta de vorst pas om 13.30 uur. Vanmiddag is de temperatuur tijdelijk naar 1 graad gestegen en momenteel ligt de temperatuur net boven nul. In Eelde is het inmiddels weer gaan vriezen. Voor het gevoel was het nog kouder en heeft het de hele dag gevroren. Op het warmste moment van de dag lag de gevoelstemperatuur rond -2 graden.

IJzige kou en mist nog niet voorbij

De mist gaat samen met veel laaghangende bewolking en deze wolkenvelden breiden geleidelijk uit naar het westen van het land. De kans is groot dat de mist in het noordoosten vanavond blijft hangen en dat weggebruikers rekening moeten houden met slecht zicht. Inmiddels is het in het noordoosten weer gaan vriezen.

Foto: ANP

Tags:
Oostenrijk meer sneeuw

Vooral de hoge gebieden in Oostenrijk hebben meer sneeuw door de sneeuwdump eerder deze week. De sneeuw in Winterberg zal komende dagen verdwijnen. Lees meer

Vanochtend vroege was het even winters met kou, regionaal dichte mist en lokale gladheid. De mist en gladheid is door de zon snel verdwenen. Lees meer