Na bosbranden nu ook zandstormen, hagel en onweer in Australië

na bosbranden nu ook zandstormen, hagel en onweer in Australië

Het door droogte geteisterde Australië gaat ook gebukt onder zandstormen en extreem weer. Enorme hagelstenen veroorzaakten een ravage in hoofdstad Canberra, waar de luchtkwaliteit recentelijk nog kelderde door de rook van bosbranden.

Inwoners van deelstaat New South Wales hadden afgelopen weekend last van enorme zandstormen. Op videobeelden is te zien hoe een enorme muur van zand over plaatsen in de outback trekt. “Het was eerlijk gezegd net een apocalyptische film”, zei een inwoonster van de plaats Dubbo.

Lees verder onder de tweets

“Ik ben er wel klaar mee”, reageerde de bedrijfsleider van een zwembad in Tottenham, op zo’n 500 kilometer ten westen van Sydney. Dat moest zaterdag de deuren sluiten omdat zand in het water zat. “Ik kon de bodem van het grote zwembad niet eens zien. En het kinderbadje zat vol modder.”

De autoriteiten waarschuwen mensen in het zuidoosten van de deelstaat, waar zich ook Sydney bevindt, voor meer extreem weer. Er is kans op onweersbuien, harde wind, grote hagelstenen en zware regenval, die tot overstromingen kunnen leiden.

Foto: EPA

Tags:
erg slecht weer in Himalaya bergbeklimmers vermist

Het weer is bar en boos in de Himalaya en daardoor zijn in Nepal bergbeklimmers vermist geraakt. Door het slechte weer is nu ook de zoektocht stilgelegd. Lees meer

partij tennister rus verplaatst wegens regen

De wedstrijd van Arantxa Rus in de eerste ronde van de Australian Open is vanwege de aanhoudende regen verplaatst van maandag naar dinsdag. Lees meer