Ongelukken en valpartijen door gladheid

In grote delen van Nederland zijn maandagochtend ongelukken gebeurd door gladheid. In het noorden van het land maakt de veiligheidsregio melding van diverse ongevallen en valpartijen, meldt de Veiligheidsregio Noord-Nederland. Ook in de regio Rotterdam zijn al tientallen ongelukken gebeurd.

Er waren waarschuwingen (code geel) voor door bevriezingsgladheid in Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Of er ook komende nachten en ochtenden gladde wegen op het programma staan lees je in het weerbericht Nederland.

Flinke vertraging op de A12, mogelijk door gladheid

Op de A12, Den Haag richting Utrecht, vond maandagochtend ook een ongeval plaats. Het ging mis tussen vier auto’s en twee bestelauto’s. De vertraging liep op naar twee uur, maar de weg is inmiddels weer vrij. De ANWB kon niet zeggen of de ongelukken te maken hebben met de gladheid.

Hoe ontstaan gladde wegen en welke verschillende vormen van gladheid er zijn lees je in dit artikel.

Foto: ANP

Tags:

Tyfoon Kammuri trekt over de Filipijnen. Tienduizenden inwoners hebben een veilig heenkomen gezocht in opvangcentra. Lees meer

In het winterseizoen is het altijd goed om op te letten of het glad is. In dit artikel leggen we uit hoe de verschillende vormen van gladheid ontstaan. Lees meer