Onweer verwacht rond Comomeer en Lago Maggiore in Italië

Het Comomeer en het Lago Maggiore in het noorden van Italië krijgen dinsdag te maken met zwaar onweer. Er kan veel regen in korte tijd vallen en er is kans op flinke hagelstenen en windstoten.

Plaatselijk lopen de neerslagsommen op naar ruim 50 mm en daarmee is de kans op wateroverlast groot. Vanwege het noodweer geldt in Piemonte en Lombardije code oranje. Niet alleen het noorden van Italië, maar ook het zuiden van Zwitserland wordt getroffen door het noodweer.

Bij het Italiaanse Gardameer is ook kans op een enkele onweersbui, maar deze zijn minder hevig dan bij het Comomeer.

Vaak zwaar onweer

Het is de afgelopen zomer vaker slecht weer rond de populaire meren in Italië. Zo kwamen eerder in augustus enorme hagelstenen naar beneden rond het Gardameer. Ook waaide het zo hard dat tentharingen loskwamen en stonden tenten tot kniehoogte onder water. Dat het hevig kan onweren in augustus bij de grote meren is heel normaal. Het water van de meren is in augustus namelijk erg warm, waardoor de luchtvochtigheid hoog is en makkelijk onweersbuien ontstaan.

Foto: Adobe Stock / Dennisvdwater

Tags:

In het altijd zomerse Cyprus is het prima voetbalweer bij APOEL - Ajax. Het is niet al te warm en dat is later deze week wel anders. Lees meer

Hevige regenval Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Vakantiegangers opgelet: in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is het komende dagen kletsnat. Hevige regen- en onweersbuien trekken over de Alpen. Lees meer