Hevige regenval in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Hevige regenval Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Het zuiden van Duitsland heeft zondagavond te maken gehad met stevige onweersbuien en zware windstoten die voor veel schade hebben gezorgd. Er zijn veel bomen omgevallen, straten en kelders zijn ondergelopen, en op sommige plaatsen is de stroom uitgevallen.

Een aantal mensen mensen is gewond geraakt door omvallende bomen. Zo viel een boom op de tent van een man. Ook kwamen twee mensen terecht onder een omvallende boom. Ze zijn niet in levensgevaar.

Het trein- en vliegverkeer heeft ook last gehad van het noodweer. Op de luchthaven van Frankfurt werden 26 vluchten geannuleerd. Ook zijn vijf vluchten omgeleid. Het ging voornamelijk om binnenlandse vluchten.

Het treinverkeer liep vertragingen op door bomen op het spoor en beschadigde bovenleidingen, maar ook doordat een verkeersleidingscentrum door de bliksem werd getroffen. Zo had de ICE naar Amsterdam een urenlange vertraging. Door herstelwerkzaamheden zullen er ook op maandag vertragingen zijn in het midden en zuiden van Duitsland.

Foto: EPA

Buien zijn nog niet voorbij

Vandaag en dinsdag verwachten we in het zuiden en zuidoosten van Duitsland opnieuw onweer en hevige regenval. In het zuiden van Beieren kan 70 millimeter regen vallen. De regen trekt in de nacht van dinsdag op woensdag naar het oosten weg.

In Zwitserland en het westen van Oostenrijk wordt ook, met name op dinsdag, veel neerslag verwacht. In het hele land is het een kletsnatte boel, maar de grootste neerslagsommen zijn voor het zuiden en oosten. In het noorden van het kanton Graubünden, het oosten van het kanton Sankt-Gallen en de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg kan er 100 tot 150 millimeter vallen. Ticino krijgt te maken met hevige onweersbuien met kans op wateroverlast, flinke hagelstenen en windstoten. Woensdag knapt het weer op.

Foto: AFP (hoofdfoto)

Tags:

Het Comomeer en het Lago Maggiore in het noorden van Italië krijgen dinsdag te maken met zwaar onweer. Hoe heftig het eraan toe gaat lees je hier. Lees meer

Stevige winden blijven de bosbranden op Gran Canaria aanwakkeren. Inmiddels zijn al duizenden mensen op het toeristeneiland geëvacueerd. Lees meer