8000 evacuaties om bosbranden Gran Canaria

Door de aanhoudende bosbranden op het Spaanse eiland Gran Canaria is het aantal mensen dat hun huis of vakantie-onderkomen moest ontvluchten volgens de autoriteiten gestegen tot 8000. Er zijn nog geen gewonden of slachtoffers gevallen.

Gevreesd wordt dat het nog wel even gaat duren voordat de brand onder controle is. Meer dan 700 brandweerlieden en 14 blusvliegtuigen zijn bezig het vuur te bestrijden, maar het werk wordt bemoeilijkt door het droge, warme weer en de harde wind. De komende tijd wordt geen regen verwacht. Het droge en zonnige weer met flink wat wind is heel normaal op de Canarische Eilanden in deze tijd van het jaar.

Al weken bosbranden Gran Canaria

Vorige week woedden er ook al bosbranden in de bergen van Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden. Toen werden ongeveer duizend mensen geëvacueerd. Het gevarengebied is erg populair onder toeristen die daguitstapjes maken.

Foto: AFP

Tags:
Hevige regenval Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Vakantiegangers opgelet: in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is het komende dagen kletsnat. Hevige regen- en onweersbuien trekken over de Alpen. Lees meer

Istanbul

Zware regenbuien hebben zaterdag grote schade aangericht in de Turkse stad Istanbul. Door de sterke regenval liepen meerdere buurten onder water. Lees meer