Zonnige start van Tilburgse Kermis

Tilburgse Kermis, Roze Maandag

De Tilburgse Kermis gaat vrijdagmiddag weer van start, met ruim tweehonderd attracties en naar verwachting meer dan een miljoen bezoekers. Tijdens de aftrap om 15.00 uur is het zonnig en droog bij 26 graden. Verder staat er een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind.

Vrijdagavond en vrijdagnacht raakt het meer bewolkt en blijft het nog droog. Het wordt niet koud met een minimumtemperatuur van 17 graden. Zaterdag kan er wel regen vallen. De dag begint vrij bewolkt en er is meteen al kans op een bui. Zaterdagmiddag worden flinke onweersbuien met hagel en zware windstoten verwacht. Zaterdagavond wordt het droog en volgen opklaringen.

Vanaf Roze Maandag volop zomer op Tilburgse Kermis

Tijdens Blauwe Zondag is er een mix van zon en stapelwolken. De kans op een bui is klein en het wordt 25 graden. Op Roze Maandag, met de Pride Walk door de stad, is het volop zomerweer met zonnige perioden en 29 graden. De NS viert ook mee, met muziek en dragqueens op het station, regenbooglolly’s en in het roze geklede NS’ers. De Albert Heijn To Go wordt voor een dag de Albert Heijn To Gay. Roze Maandag trekt doorgaans enkele honderdduizenden bezoekers.

Na maandag snikheet

De dagen daarna is het zonovergoten en tropisch heet met 32 tot 36 graden in Tilburg. De heetste dagen worden waarschijnlijk woensdag en donderdag. Op 28 juli is het feest weer voorbij.

Lees ook het actuele weerbericht voor heel Nederland.

Foto: ANP

Tags:
Tour de France weersverwachting

Check hier het weer voor de twee etappes van dit weekend in de Tour de France. Het zijn bergetappes in de Pyreneeën. Lees meer

Tropische temperaturen

Grote kans dat we na het weekend, voor de tweede keer deze zomer, tropische dagen kunnen noteren. Er is zelfs kans op een hittegolf. Lees meer