Droge intocht Nijmeegse Vierdaagse

De ruim 44.000 gestarte deelnemers aan de Vierdaagse hebben geluk dit jaar. Nadat de eerste drie dagen al droog verliepen, is ook de intocht van de Vierdaagse op de Via Gladiola droog. Het is daarmee, wat weer betreft, de beste editie in jaren.

De afgelopen dagen hadden de wandelaars prima weer om hun 30, 40 of 50 kilometer te lopen. De zon scheen geregeld, het bleef op alle dagen droog en met 20-24 graden was het prima wandelweer.

Op deze laatste dag met finish op de Via Gladiola is er een mix van zon, stapelwolken en sluierbewolking. Het blijft droog, al is een lokale bui vanmiddag niet geheel uitgesloten. De kans dat een bui precies boven Nijmegen valt is slechts 10%. De temperatuur stijgt naar 25-26 graden. Waaien doet het niet of nauwelijks.

Zonkracht 6 bij intocht Vierdaagse

Wandelaars en ook de vele toeschouwers moeten wel rekening houden met een hoge zonkracht. Deze is 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid al na 15-20 minuten gemakkelijk kan verbranden.

Foto: ANP

Tags:
Tropische temperaturen

Grote kans dat we na het weekend, voor de tweede keer deze zomer, tropische dagen kunnen noteren. Er is zelfs kans op een hittegolf. Lees meer

Japan

De weersomstandigheden hebben donderdag voor vertraging gezorgd bij de start van een vierdaags surftoernooi op Shidashita Beach in Japan. Lees meer