Tijdelijk koeler tijdens avondvierdaagse

Wandelaars van de avondvierdaagse krijgen komende week te maken met licht wisselvallig weer. Er kunnen een paar buien ontstaan, maar meestal valt de neerslag mee. Alleen maandag en vrijdag is er kans op een stevige bui met onweer. Het is dan ook raadzaam om een poncho mee te nemen. De temperatuur gaat komende dagen omlaag en dinsdag en woensdag daalt de temperatuur tijdens het wandelen naar 12-16 graden. Later in de week is het een paar graden zachter.

Komende avonden kan het fris zijn, waardoor het fijn is om een warme trui of een jas mee te nemen. Dinsdag en woensdag zijn vrij koele dagen met maxima van 15-18 graden en rond een uur of acht ’s avonds is het 12 tot 16 graden. Ondanks dat de temperaturen wat lager liggen is het prima weer voor een lange wandeling. Door het wandelen krijg je het meestal vanzelf warm. Later in de week verlopen de avonden een paar graden zachter.

Kans op onweer

Deze week is het licht wisselvallig en kunnen dagelijks enkele buien ontstaan. Vooral maandag is in de oostelijke provincies een grote kans op buien en kan het zelfs gaan onweren! Mocht je zo’n bui treffen dan is het handig als je een poncho bij je hebt.

Deze week staat er weinig wind. Ook worden tijdens buien geen hevige windstoten verwacht. De kans dat de regen onder je paraplu door waait is dus klein.

Begin juni betere tijd voor de avondvierdaagse?

Op andere plaatsen wordt de avondvierdaagse in juni gelopen. Gemiddeld is het dan iets warmer, maar of dat dit jaar ook zo is zullen we moeten afwachten. Ook een droge week in juni is allesbehalve zeker. Gemiddeld valt in de eerste 10 dagen van juni zelfs meer regen dan in de laatste 10 dagen van mei.

Foto: ANP

Tags:

Onweersbuien zorgden gisteren voor lokaal flinke buien in het oosten van het land. Ook vandaag is lokaal kans op onweersbuien. Lees meer

De zomer staat voor de deur! Nog minder dan twee weken en dan begint de meteorologische zomer. Lees hier hoe de zomer van 2019 eruit gaat zien. Lees meer