Aanhoudend warm komende week

Zomerliefhebbers kunnen hun hart ophalen want een warme en vrij zonnige week staat voor de deur. Pinkstermaandag loopt het kwik op naar 23 tot lokaal 27 graden en ook de dagen daarna flirt de temperatuur met de grens van 25 graden. Tot en met vrijdag is de kans 70% dat de temperatuur in het hele land boven 23 graden uitkomt. Wel kunnen vanwege de warmte dagelijks enkele stevige onweersbuien ontstaan.

Het warme en vrij zonnige weer wordt veroorzaakt door aanhoudende winden uit het oosten tot noordoosten. Hiermee wordt droge en warme lucht vanaf Oost-Europa naar ons land geblazen. Al sinds februari weet de wind telkens met gemak de oosthoek te vinden. Daarmee maken de zuidwestenwinden die normaal gesproken natter en koeler weer brengen geen schijn van kans. Het patroon met lange perioden van warmer en zonniger weer dan normaal en korte perioden met koeler weer lijkt nog wel even aan te houden.

Mooiste weer precies tijdens Pinksteren

Zowel morgen als maandag is het feest voor de zonliefhebbers. De zon maakt overuren en her en der ontstaat slechts een vriendelijk stapelwolkje. In het zuiden trekken af en toe dunne sluierwolken voor de zon langs, maar veel zonlicht houden deze niet tegen. Pinksterzondag loopt het kwik op naar 20 graden in de Kop van Noord-Holland tot lokaal 25 in Brabant en Limburg. Maandag doen we daar nog een schepje bovenop met een lokale 27 graden in het zuiden en oosten. Ook in de Randstad wordt de zomerse grens van 25 graden geslecht. De matige tot vrij krachtige oostenwind zorgt voor wat verkoeling. Vanwege de warmte kan in de loop van maandagmiddag verspreid over het land een onweersbui ontstaan. De buien zijn lokaal en daardoor blijft het op de meeste plaatsen droog.

Ook dinsdag verloopt zomerachtig met temperaturen van 23-26 graden. Wel is er iets meer bewolking dan de voorgaande dagen. Vooral in de zuidelijke provincies verschuilt de zon zich vaker achter wolkenvelden. De kans op onweer is groter dan maandag en in het hele land kunnen enkele stevige onweersbuien ontstaan.

Het warme en vrij zonnige weer met aan het eind van de middag kans op enkele onweersbuien lijkt in ieder geval tot en met vrijdag aanhouden. De kans op temperaturen van 23 graden of meer is zelfs 70%! Er is 20% kans dat de maxima tussen 20 en 23 graden uitkomen en slechts 10% kans op een koeler weertype. Kortom, de zomer barst volop los en geeft zich niet gauw gewonnen!

Voorlopig laatste koele dag

Voor de liefhebbers van een koel weertype is het vandaag nog perfect weer. In een groot deel van het land is het grauw en grijs en af en toe valt zelfs een beetje motregen. Vanmiddag breiden opklaringen zich zeer langzaam westwaarts uit. Daardoor is het halverwege de middag in Limburg, het zuidoosten van Brabant en het oosten van de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen vrij zonnig. Elders blijft de bewolking hardnekkig. Pas aan het eind van de middag breekt het wolkendek in het hele land open en is er een afwisseling van zon en vriendelijke stapelwolken.

In de zonnige gebieden loopt de temperatuur op naar 16-18 graden. Waar het bewolkt blijft wordt het niet warmer dan 12-14 graden en is het voor het gevoel koud. Desondanks is het prima weer om nog even schone en frisse lucht het huis binnen te laten.


Barbecue gepland? Laat de gerechtjes voor jou bereiden en leveren! Profiteer nu van korting bij MyCOOKS dankzij deze speciale kortingscode!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het zonnige weer kan vanmiddag in het midden, oosten en zuiden plaatsmaken voor enkele onweersbuien. De buien verplaatsen nauwelijks, waardoor […] Lees meer

Tijdens beide pinksterdagen is het zonnig en aangenaam warm met op de meeste plaatsen een middagtemperatuur tussen 20 en 25 […] Lees meer