Prima Hollands lenteweer dit weekend

Het komende weekend heeft fraai Hollands lenteweer voor ons in petto. Zomerse tot tropische temperaturen zoals afgelopen dinsdag en woensdag zitten er niet in, maar er is genoeg ruimte voor de zon en zondag kunnen we rekenen op aangename temperaturen van 20-22 graden in het binnenland. Maandag kan het in het zuiden van het land weer zomers warm worden. Daarna wordt het frisser en stijgt de kans op enkele buien. 

We profiteren dit weekend van een hogedrukgebied. De kans op neerslag wordt hierdoor klein en vooral zondag laat de zon laat zich vaak zien. De meeste zonneschijn is voor de westkust en de meeste stapelwolken zijn voor het oosten van het land. Wie lang de zon in gaat moet rekening houden met de krachtige zon. We verwachten zowel zaterdag als zondag tussen 12:00 en 15:00 uur zonkracht 6 en daardoor kan een onbeschermde huid al in 20 minuten verbranden.

Weekendweer in detail

Zaterdag begint de dag met zonnige perioden, maar al snel nemen de stapelwolken toe en vooral midden op de dag kan de zon een tijdje verdwijnen.

In het midden, zuiden en oosten van het land komen de meeste wolken voor en is kans dat een enkele lichte regenbui ontstaat. Het wordt 16-17 graden in de kustgebieden tot 19 graden in het oosten. Er staat een meest matige zuidwestenwind. Al met al is het ook prima weer voor festivals. Bij het Soenda Festival in Utrecht wordt het ’s middags een graad of 17 en daalt de temperatuur na zonsondergang naar een graad of 11.

Zondag begint de dag op veel plaatsen zonnig. Er ontstaan in de loop van de ochtend stapelwolken, maar het blijft droog met veel ruimte voor de zon. Het warmt in het binnenland op naar 20-22 graden. In de Randstad wordt het 18-20 graden en in het noordwestelijk kustgebied 17-19 graden. Bij een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind is het heerlijk weer.

Zomers warm op maandag – daarna frisser en kans op een enkele bui

Maandag wordt net als zondag een vrij zonnige en droge dag. In het noorden en noordwesten wordt het 20-24 graden. Het westen en midden krijgen maxima van zo’n 24 graden. In het zuiden kan het zomers warm worden met 25 of 26 graden. De warme lucht wordt aangevoerd door een matige zuidoostenwind.

De dagen daarna komen we helaas onder invloed van een lagedrukgebied. Hierdoor wordt het wisselvallig met meer bewolking en kans op enkele buien. De zon zal ook nog regelmatig te zien zijn. Er stroomt frissere lucht vanaf zee binnen, waardoor de maxima dinsdag op 18-22 graden uitkomen en de dagen daarna op 15-20 graden. Dit zijn heel normale waarden voor de tijd van het jaar.

De verwachting voor het Hemelvaartsweekend is nog onzeker, maar het meest waarschijnlijk is dat we hetzelfde weertype houden. Oftewel: wolken, zon, enkele buien en maxima van 15-20 graden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Hemelvaartsdag lijkt dit jaar koel te verlopen. Na de zomerse maandag draait de wind naar de noordwesthoek en uit deze …
Lees meer...

 

De afgelopen dagen was het plotseling zeer warm. Het werd gisteren de warmste 17 mei ooit gemeten en in het …
Lees meer...