Veel drukte op de weg op zonnige dag

Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldt dat er rond 14.30 uur al ruim 550 kilometer file staat op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.

Hier en daar zijn wat ongelukken gebeurd. De drukte verplaatst zich langzaamaan van het oosten naar het westen. Maar ook in het zuidoosten is het nog erg druk. Door een bermbrand langs de A15 bij Gorinchem staan daar files. Op de A73 bij Nijmegen hebben automobilisten ruim een half uur vertraging. Door aanrijdingen op de A27 bij Utrecht is er ook daar veel drukte op de weg ontstaan. Automobilisten moeten daar rekening houden met meer dan een uur vertraging.

Ook druk is het bij de veerdiensten tussen Texel en Den Helder. In Zeeland is er veel verkeer rond Zierikzee, op weg naar de kust.

Ook drukte in België

Het mooie weer en het verlengde paasweekend dat voor de deur staat, zorgen ook in België voor drukte op de weg. Er zijn vooral verkeersproblemen in de buurt van Antwerpen en op de E40 naar de kust, volgens het Vlaams Verkeerscentrum.

Er is volgens de verkeersdienst een grote uittocht voor het paasweekend. Die is veel vroeger begonnen door het mooie weer. Rond Antwerpen staat het verkeer op veel plekken stil. Extra druk was het rond het middaguur op de E19 vanuit Breda tot aan de Kennedytunnel, en op de E313 vanuit Limburg naar Antwerpen.

Ook de komende dagen moeten automobilisten rekening houden met drukke wegen door het mooie weer.

Foto: ANP

Tags:

Met plaatselijk 25 graden is het vandaag de eerste lokale zomerse dag van het jaar. Morgen op meer plaatsen zomers warm met 25-26 graden. Lees meer

Dat in Death Valley de hoogste teperatuur ooit gemeten is, zal niemand verbazen. Maar welke andere heetste plekken op aarde staan in het overzicht? Lees meer