Oostenrijk krijgt na veel sneeuw droger weer

Het door sneeuw weer geplaagde Oostenrijk krijgt de komende dagen te maken met rustiger weer. Vandaag valt nog één dag sneeuw, hoewel minder dan afgelopen weekeinde. Hierna is het een aantal dagen droog.

Waarschijnlijk valt dinsdag lokaal nog 10 centimeter sneeuw in Oost-Tirol en in delen van Karinthië. De komende dagen is het verder droog, met in de meeste ski-dorpen ruime dooi, zo’n 5 tot 10 graden. In de nachten is er lichte vorst. Omdat er geen regen valt, zal de aanwezige sneeuw niet heel snel verdwijnen.

Oostenrijk kampte de afgelopen dagen met zware overlast door de sneeuw. Tal van wegen waren onbegaanbaar, waardoor hele dorpen waren afgesloten van de buitenwereld. Een 80-jarige man kwam om het leven toen zijn huis werd bedolven onder een aardverschuiving. Zondag zaten 2500 huishoudens zonder stroom en maandag bleven meerdere scholen dicht. Ook werden gebouwen ontruimd vanwege de kans op overstromingen en aardverschuivingen.

De komende dagen wacht dus rustiger weer, maar begin volgende week nemen de neerslagkansen weer toe. Het is dan vrij zacht, dus waarschijnlijk valt tot op grote hoogte regen.

Ga jij dit seizoen op wintersport? Maak tijdens de vakantie dan een mooie foto en deel deze foto op Instagram met #Weeronline!

Foto: EPA

Tags:

Vannacht worden de eerste grootschalige strooiacties van het seizoen verwacht. Er is kans op gladheid door bevriezing van natte wegen. Lees meer

Kans op meteorenstorm vallende sterren

Vrijdagochtend vroeg rond 5:50 uur zijn in minder dan een uur tijd waarschijnlijk zo’n 100-200 vallende sterren te zien. Een ware meteorenstorm! Lees meer