Overwegend droog tijdens Koningsspelen

Tijdens de sportactiviteiten van de Koningsspelen blijft het meest droog. Er is veel bewolking met af en toe een streepje zon. Vooral in het noorden en oosten kan lokaal wat motregen vallen. Met in de ochtend circa 11 graden en in de middag 12-14 graden is het zeker niet warm, maar wel warmer dan de voorgaande dagen en komend weekend. De matige tot vrij krachtige wind maakt het voor het gevoel ronduit fris. Ook Koningsdag lijkt wisselvallig te gaan verlopen. De kans op warm en zonnig lenteweer is nihil.

Tijdens de Koningsspelen blijft het overwegend droog en grijs. Soms is een streepje zon te zien. In het noorden kan de bewolking ’s ochtends plaatselijk dik genoeg zijn voor een beetje regen en ’s middags is juist in het oosten kans op een lokale bui. De meeste plaatsen zullen het droog houden.

In de ochtend ligt de temperatuur rond 11 graden. In de middag loopt de temperatuur op naar 12 graden in het noorden tot 14 of een lokale 15 graden in het zuiden. De matige tot vrij krachtige wind uit westelijke richtingen maakt het voor het gevoel wel frisser. Voor de sporters en mensen langs de kant is het dus verstandig om lange kleding te dragen. Desondanks is het wel de warmste dag van de week. De voorgaande dagen ligt de maximumtemperatuur rond 11 graden. In de nachten is zelfs matige vorst mogelijk. Ook in het weekend is het een paar graden frisser dan op vrijdag.

Vorig jaar vergelijkbaar weer

Ook afgelopen jaar was het weer tijdens de Koningsspelen niet fantastisch. Er was een afwisseling van wolkenvelden en zon. Hoe verder naar het noorden, hoe vaker de zon scheen. In het zuiden bleef het vrijwel de hele dag bewolkt en viel wat lichte regen of motregen. In De Bilt kwam het kwik uit op 12,5 graden en dat is vergelijkbaar met dit jaar.

In 2015 was het weer compleet anders. Met een maximumtemperatuur van 20,4 graden in De Bilt en veel zon was het heerlijk lenteweer.

Koningsdag brengt geen zonnig en warm lenteweer

Met Koningsdag wordt het weer van hetzelfde laken en pak als deze week. De kans op neerslag is met circa 60% vrij groot te noemen. De middagtemperatuur lijkt tussen 8 en 13 graden uit te komen en dat is ruim onder de normaal van 16 graden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Het is koud vanochtend vroeg met op grote schaal lichte vorst. Het koudst werd het in Heino (Overijssel) met -3,9 …
Lees meer...

 

Update 17-4 16:50 uur. Gisteren, op Eerste Paasdag, werd het in De Bilt 10,8 graden en deze Tweede Paasdag werd …
Lees meer...