Nederlander bereid tot klimaatmaatregelen

Een grote meerderheid van de Nederlanders (85 procent) is bereid zelf klimaatmaatregelen te nemen. Dat meldt de Unie van Waterschappen op basis van onderzoek dat het heeft laten doen onder 2015 respondenten van 18 jaar en ouder. Ruim de helft van de ondervraagden wil tips over hoe ze dat zelf kunnen doen.

Ruim 65 procent van de Nederlanders heeft weleens te maken gehad met wateroverlast. Veilige dijken en de afvoer van water bij slecht weer vinden de ondervraagden belangrijke thema’s.

Nederlanders staan ervoor open om zelf iets te doen, zoals korter douchen en zuiniger omgaan met water (bijvoorbeeld minder vaak de tuin sproeien en de auto wassen). Opvallend is dat jongeren tussen de 18 en 25 jaar minder geneigd zijn hun gedrag aan te passen dan 65-plussers.

Foto: ANP XTRA

Tags:

Een serie uitzonderlijk warme februaridagen wordt afgesloten met een evenaring van een warmterecord. Toch is het lenteachtige weer nog niet voorbij. Lees meer

Ook voor vrijdag en komend weekend staat zonnig weer op het programma. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker. Het kan net zo warm als gisteren worden. Lees meer