Muggen wakker door aanhoudend lenteweer

Het mooie lenteweer heeft ook nadelen. Als de temperatuur blijft zoals die is, dan zijn er deze zomer waarschijnlijk veel meer muggen. Dat zegt Sander Koenraadt van Wageningen University & Research.

De meeste muggen zijn nog in een winterslaap, maar nu de dagen langer worden en de temperatuur boven de 10 graden blijft, is dat het teken om te ontwaken. Ze worden dan eerder wakker dan normaal en dat betekent dat er meer tijd is om een populatie op te bouwen. Door het zachte weer zullen bovendien meer muggen de winter hebben overleefd.

Maar zover is het nog niet, zegt Koenraadt. “Er kan nog van alles gebeuren. Als de muggen wakker worden en het gaat ineens vriezen, is de kans groot dat ze doodgaan en dan zijn er in de zomer misschien wel minder muggen.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.
19 februari 2019

Supermaan goed zichtbaar?

Met een beetje geluk is de extra grote volle maan vanavond goed te zien. Er trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook opklaringen. Lees meer

Voorjaarsvakantiegangers hebben geluk. In het hele Alpengebied is het heerlijk weer om te wintersporten. Tast dooi de sneeuw aan? Lees meer