Rugbywedstrijden Japan kunnen nu wel doorgaan

De wedstrijden in de kwartfinale van het WK rugby in Japan kunnen gewoon doorgaan. Eerder werden wedstrijden afgelast vanwege tyfoon Hagibis, maar de komende wedstrijden worden niet door het weer gehinderd.

Locatie van de wedstrijden zijn de steden Tokio en Oita. Die plekken zijn zaterdag en zondag het decor van in totaal vier wedstrijden. In Oita, waar Engeland tegen Australië en Wales tegen Frankrijk op de agenda staat, is zaterdag tijdens de wedstrijd kans op een bui. Daarbij is het een graad of 22. Zondag blijft het waarschijnlijk droog, bij 23 graden.

Opnieuw veel regen

In Tokio valt met maar liefst 50 millimeter zaterdag meer neerslag, zo is de verwachting. Het grootste deel daarvan valt voor de wedstrijd. Ook tijdens de wedstrijd is kans op een bui, maar waarschijnlijk is het overwegend droog. Daarbij wordt het 20 graden. Zondag blijft het waarschijnlijk droog, en stijgt het kwik tot 23 graden. In de Japanse hoofdstad ontmoeten Nieuw-Zeeland en Ierland en Japan en Zuid-Afrika elkaar.

Tyfoon Hagibis liet eerder deze maand een spoor van vernieling achter in Japan. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 79 en ook de materiële schade is groot. De Japanse overheid zal de storm waarschijnlijk aanwijzen als een “grote natuurramp”, waardoor extra geld voor herstelwerkzaamheden beschikbaar zal komen.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: EPA

Tags:
2019 op drie na warmste jaar

Tot nu toe is 2019 het op drie na warmste jaar ooit gemeten. Bovendien is dit jaar extreem zonnig, maar opvallend genoeg ook natter dan normaal. Lees meer

Stroomuitval in delen VS door storm

Circa 430.000 huizen in de VS hadden te maken met stroomuitval, doordat een storm bomen omver blies die terecht kwamen op stroomkabels. Lees meer