Onstuimig begin herfstvakantie regio noord

De herfstvakantie in regio noord begint met wind en regen. Met 15 tot 18 graden is het zaterdag iets zachter dan normaal, maar lang niet zo warm als afgelopen weekend. Zondag blijft het onstuimig en is het met 12-14 graden fris. Na het weekend is de wind minder nadrukkelijk aanwezig. Maandag en dinsdag verlopen nog vrij nat. Later in de week wordt het droger met wat meer zonneschijn.

Zaterdag is het onstuimig herfstweer. Het is bewolkt en een buiengebied trekt over het land, maar later kan de zon doorbreken. Met 15 graden in de kustprovincies tot 18 graden in het zuidoosten van het land is het iets warmer dan normaal. De zuidenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in het westen van het land en op de Wadden. Op het strand kun je lekker uitwaaien, want daar waait het later in de middag hard. In Noord-Holland kan aan zee eind van de middag een zelfs stormachtige wind staan met zware windstoten van 75 km per uur.

Zondag is het weerbeeld licht wisselvallig met buien en vrij veel bewolking. De wind draait naar het zuidwesten en vooral in de tweede helft van de middag is het winderig met windstoten van 60 km per uur. Tijdens buien is kans op (zware) windstoten van 70-80 km per uur. De middagtemperatuur ligt op 12-14 graden en dat is een vrij normale waarde zo laat in oktober.

Geleidelijk aangenamer weer

Maandag is de wind al wat minder nadrukkelijk aanwezig. Een groot deel van de tijd is het bewolkt en zo nu en dan valt er wat regen. Het wordt 13 tot 15 graden.

Vanaf dinsdag is het vrij rustig herfstweer. Dinsdag is de neerslagkans nog vrij groot en zien we de zon slechts af en toe. Daarna lijkt het wat droger te worden met meer ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt rond 14 graden. Het is dan prima weer om buiten lekker bezig te zijn.


Dikke truien weer! Gelukkig winkel je dankzij deze unieke aanbiedingen en kortingscodes nu nog voordeliger bij Omoda!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Komend weekend bereikt de meteorenzwerm Orioniden zijn hoogtepunt. Het grootst aantal vallende sterren komt voor in de nacht van zaterdag […] Lees meer

De zon zou vandaag flink moeten schijnen, maar wie naar de hemel kijkt ziet zeker geen blauwe luchten. In het […] Lees meer