Hitte doet Australisch asfalt smelten

Het oosten van Australië lijdt onder torenhoge temperaturen. In de deelstaat New South Wales smelt zelfs het asfalt, zo meldt de lokale krant The Argus. Om te verhinderen dat het asfalt aan autobanden blijft plakken, wordt water over het wegdek gesproeid.

Australië zucht al langer onder de hitte. Rond kerst was er al sprake van een hittegolf, nu is het kwik opnieuw flink opgelopen. Temperaturen boven de 40 graden zijn geen uitzondering.

Australian Open en Tour Down Under

Voor sporters komt de hitte op een slecht moment. in Australië vindt op dit moment zowel de wielerkoers Tour Down Under, als het grote tennistoernooi Australian Open plaats. In Melbourne, waar de Australian Open wordt gehouden, is het dit weekend tijdelijk minder heet met temperaturen van een graad of 24. Na het weekend wordt het opnieuw snikheet. De grens van 35 graden komt dan weer in zicht.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Opmerkelijk, in Israël en Palestina viel deze week sneeuw. In lagere gebieden zorgden hagel- en stevige plensbuien voor overlast. Lees meer

De ongekende hoeveelheid sneeuw die is gevallen blijft voor problemen zorgen. In het zuiden van Duitsland is een dorp geëvacueerd vanwege de lawinedreiging. Lees meer