Doden bij overstromingen Mali

In Mali zijn zeker zestien mensen omgekomen na overstromingen. Dat hebben de autoriteiten meegedeeld. Het West-Afrikaanse land werd getroffen door hevige regenval.

In een verklaring die werd uitgezonden door de nationale omroep spreekt de regering naast de doden ook van gewonden en zware schade aan huizen. De hoofdstad Bamako werd het meest getroffen.

Wanneer Mali door zware regenval wordt getroffen is er altijd veel materiële schade. Dat komt vooral omdat veel huizen van klei zijn en daardoor slecht tegen water kunnen.

Adempauze

Komende dagen is in het uiterste zuiden en westen van Mali nog kans op zware buien. Ook in Bamako kan nog een bui ontstaan, maar na het weekend neemt de buienkans af en wordt het droog. Volgend weekend trekken mogelijk opnieuw buien over de hoofdstad.

Foto: AFP

Tags:

De renners in de Giro d'Italia moeten in het weekend rekening houden met slechte weersomstandigheden. Het gaat, alweer, regenen. Lees meer

Een start-up uit Boston wil het Internet of Things (IoT) gebruiken voor weersverwachtingen. De nieuwe methode biedt kansen, maar er zijn nog haken en ogen. Lees meer