RIVM: zoek vroeg in de middag de schaduw op

Veel mensen verheugen zich op mooi weer met de paasdagen, maar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het er niet voor de volle 100 procent op. De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, waarschuwt het instituut. “Geniet maar verbrand niet”, raadt het iedereen aan.

“Een beetje uv-straling van de zon is goed voor je, want het zorgt ervoor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt. Te veel uv-straling is niet goed: je huid verbrandt en veroudert sneller. Ook kan uv-straling bijdragen aan staar. Op de lange termijn is zonverbranding de belangrijkste oorzaak van huidkanker”, benadrukt de organisatie.

Het instituut heeft verschillende tips op de eigen site gezet: “Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op. Bedek de huid met kleding en draag een pet of zonnebril. Smeer de onbedekte huid in met zonnebrandcrème met minstens factor 15. Besteed extra aandacht aan het beschermen van (jonge) kinderen tegen uv.”

Foto: ANP XTRA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Wie dit weekend naar Paaspop in Schijndel gaat heeft geluk. Het weer kan haast niet beter en niet voor niks is het weercijfer een 10! Lees meer

Aanvankelijk leek het goed te gaan met de cacaoplanten, maar door het aanhoudende droge en warme weer kregen veel gewassen te maken met een plantenziekte. Lees meer