Opnieuw noodweer in delen Verenigde Staten

Meteorologen in Amerika waarschuwen dat grote delen van het land opnieuw te maken krijgen met noodweer. Het zuiden en het Midwesten moeten zich voor de tweede keer binnen enkele dagen opmaken voor tornado’s en hevige onweersbuien die gepaard gaan met flinke hagelbuien.

Delen van de staten Texas en Louisiana werden het afgelopen weekend al getroffen door het noodweer. Dat zal volgens de National Weather Service (NWS) opnieuw gebeuren, met deze keer ook hagelbuien met stenen “zo groot als golfballen”. Dat geldt ook voor Oklahoma City en Dallas.

De stormen zullen zich naar het oosten verplaatsen waardoor ook het zuiden van Indiana en Florida te maken kunnen krijgen met noodweer. Voor de oostelijke kustlijn tot aan de staat New York worden flinke onweersbuien voorspeld in de komende dagen. Verder zal er veel neerslag vallen, denken de meteorologen.

Bij het noodweer in het afgelopen weekend vielen vijf doden.

Foto: EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De aanhoudende droogte leidt tot brandgevaar in Belgische natuurgebieden. Het Belgische Agentschap Natuur en Bos heeft hiervoor code geel afgegeven. Lees meer

We verbruiken met zijn allen veel meer drinkwater dan we denken en het drinkwaterverbruik zal naar verwachting alleen maar verder stijgen. Lees meer