Uitstekend weer tijdens Koningsspelen

De Koningsspelen verlopen droog en daarbij kunnen we flink wat zon verwachten. In het zuiden, zuidoosten en oosten wordt het met 26 tot 28 graden behoorlijk warm. In de kustprovincies wordt het naar verwachting 19 tot 22 graden. Daarmee is het minder warm dan op donderdag en voor een sportdag is dat gunstig. Aan de kust wordt het amper 15 graden door een frisse zeewind.

Tijdens de Koningsspelen is het in de vroege ochtend 8-13 graden. Door flinke zonnige perioden stijgt de temperatuur in de loop van de ochtend naar 16 tot 21 graden. Aan zee blijft de temperatuur iets achter. In de middag kan het in het zuiden, zuidoosten en oosten met 26-28 graden flink warm worden. In de kustprovincies is het minder warm, maar met 19 tot 22 graden is het ook daar veel warmer dan normaal. Dicht bij de kust is het beduidend kouder door een frisse aanlandige wind. Op de stranden wordt 15 graden niet gehaald!

Daarmee is het niet meer zo warm als op donderdag en voor een sportdag is dat juist fijn. De zon blijft krachtig met in het noorden een ruime zonkracht 4 en in het zuiden iets meer dan zonkracht 5. Het is raadzaam om voor aanvang van het sportfestijn antizonnebrandmiddelen te gebruiken. De radar hoeft niet in de gaten gehouden te worden, want het blijft lekker droog.

Koningsdag opnieuw te koud?

In het weekend daalt de temperatuur naar 15 tot 22 graden. Daarmee blijft het relatief warm, want normaal is het in de laatste tien dagen van april 13 tot 17 graden. Na het weekend neemt de kans op een lichte bui toe. Vooral in het binnenland kan het nog een aantal dagen aangenaam blijven met temperaturen ruim boven 20 graden.

Het vooruitzicht naar Koningsdag laat een temperatuurdaling zien. De kans is groot (70%) dat we volgende week vrijdag te maken hebben met vrij normale of iets te lage temperaturen. De kans op een koude Koningsdag zoals vorig jaar is daarmee even klein als de kans dat het zo warm wordt als komende dagen.


Binnenkort op vakantie? Shop de leukste schoenen en accessoires nu nog goedkoper bij Nolten dankzij deze unieke kortingscodes en aanbiedingen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

De Koningsspelen verlopen droog en daarbij kunnen we flink wat zon verwachten. In het zuiden, zuidoosten en oosten wordt het […] Lees meer

De Koningsspelen verlopen droog en daarbij kunnen we flink wat zon verwachten. In het zuiden, zuidoosten en oosten wordt het […] Lees meer