Zeker 42 doden in Indonesië door overstroming

Zeker 42 mensen zijn zondag om het leven gekomen in het Indonesische deel van het eiland Papoea door een plotselinge overstroming. Dat melden de lokale reddingsautoriteiten. Ook zijn er 21 mensen zwaargewond geraakt. Volgens de lokale politie zijn er al meer dan 50 mensen overleden.

De overstroming is veroorzaakt door hevige regenval en vond plaats rond de noordelijke kuststad Jayapura in de regio Sentani. Verschillende reddingsteams zijn nog bezig met het zoeken van mensen.

Op beelden is te zien hoe het water met hoge snelheid door de straten stroomt. Zeker negen huizen en twee bruggen zijn verwoest door het water. Door het water zijn er in de omgeving ook meerdere modderstromen die voor schade zorgen.

“Het water is al grotendeels weggespoeld. Nu is de ravage die het heeft achtergelaten zichtbaar”, zegt een woordvoerder van de reddingsautoriteiten tegen Reuters.

De provincie ligt op hetzelfde eiland als het land Papoea-Nieuw-Guinea.

Foto EPA

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Ben je toe aan de lente? Dan heb je geluk! Precies bij het begin van de astronomische lente wordt het droog, zonniger en warmer. Lees meer

Cycloon Idai teistert Mozambique en Zimbabwe. De orkaan ging aan land met windsnelheden tot 200 km/uur. Nu is het vooral de regen die voor problemen zorgt. Lees meer